Novosti

Marijan Mavar pobjednik 45. Kupa Opatije

03. December 2018. Marijan Mavar pobjednik 45. Kupa Opatije

Marijan Mavar pobjednik je 45. Kupa Opatije u klasi Laser Radial. Frano Šestan u istoj klasi se plasirao na 11. mjesto.Na natjecanju su učestvovali jedriličari iz Švicarske, Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske . Regatu je sudio međunarodni žiri sa sucima iz Italije, Engleske, Njemačke i Hrvatske.

više...

Poziv na Svečanu skupštinu JK Galeb

21. November 2018. Poziv na Svečanu skupštinu JK Galeb

Povodom obilježavanja 85. godišnjice osnutka Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene, osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na Svečanu skupštinu kluba i predstavljanje monografije „ Jedriličarski klub Galeb - 85 godina“, koja će se održati 29. studenoga 2018. godine u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji s početkom u 18 sati. Radujemo se Vašem dolasku! Molimo Vas da dolazak potvrdite na adresu elektronske pošte jedrilicarski.klub.galeb@ri.t-com.hr

više...

FRANO ŠESTAN SREBRNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

01. November 2018. FRANO ŠESTAN SREBRNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Na regatnom polju ispred Omiša održano je državno prvenstvo za klasu Laser Radial na kojem su nastupila dva galebaša Marijan Mavar i Frano Šestan. Na kraju trodnevnog natjecanja Marijan Mavar je u ukupnom plasmanu zauzeo 9. mjesto. Veliki uspjeh ostvario je Frano Šestan u kategoriji do sedamnaest godina osvojivši srebrnu medalju.

više...

MOMCI IZ KOSTRENE OPET NAJBOLJI NA VIŠKOJ REGATI

14. October 2018. MOMCI IZ KOSTRENE OPET NAJBOLJI NA VIŠKOJ REGATI

Nakon 5 sati i 32 minute jedrenja na ruti Vis-Split, „Molo Longo“, krstaš kostrenskog Galeba ušao je u cilj u splitskoj luci . Na regati su učestvovala 172 krstaša iz Hrvatske i inozemstva. Po prvi puta se dogodilo da na tradicionalnoj Viškoj regati isti krstaš pobijedi tri puta zaredom. Molo Longo je ušao u obadvije etape Split-Vis i Vis -Split kao najbrži brod . U pobjedničkoj posadi bili su Rajko Kujundžić - kormilar, Daniel Pavlović -vlasnik, Joško Marochini, Filip Baričević, Jan Pećina, Nik Frlan, Joško Galović, Frane Grego, Paško Baričić, Marko Matić, Alen Pavlović i Tonči Stipanović -osvajač srebrne medalje na Olimpijadi u Riju, koji je odjedrio samo prvu etapu. Dnevni list „Slobodna Dalmacija“ posvetila je cijelu stranicu pobjedi Kostrenjana na labudovoj najzančajnijoj regati godine.

više...

GALEBAŠI POKORILI GALIJOLU

01. October 2018. GALEBAŠI POKORILI GALIJOLU

Zbog jake bure na startu tradicionalne noćne regate Galiola, ove godine startalo je 14 krstaša od kojih je 8 završilo skarćenu rutu Opatija -punta Zaglav-Opatija od 48 NM. Start je bio u 19.00 sati po laganoj tramontani, dok je u toku regate došlo do skretanja na buru jačine do 40 čvorova. Odluka regatnog odbora da se ne jedri do Galiole pokazala se ispravnom jer su refuli na toj hridi dosezali jačinu od 60 čvorova. Najbrža je bila posada galebovog krstaša TARA ( First 45) sa kormilarom Marinom Lovrovićem ml., koja je navedenu rutu odjedrila za 9 sati i 3 minute te ušla u cilj pred zoru u četiri sata. Drugo mjesto osvojila je posada drugog galebovog krstaša COCOON sa kormilarom Berislavom Vranićem, dok je treće mjesto osvojila posada krstaša BOKELJKA sa kormilarom Nikom Vuksanovićem iz Opatije.

više...

Kalendar događanja

April, 2023. Prethodni Sljedeæi
Pon Uto Sri Èet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30