Novosti

Održan Galebov trofej 2017 Optimist Team Race

19. June 2017. Održan Galebov trofej 2017 Optimist Team Race

GALEBOV TROFEJ OSVOJIO CLIVO U organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb održana je od petka do nedjelje po prvi puta regata u timskom jedrenju za klasu Optimist uz sudjelovanje sedam timova iz Ližnjana, Pule, Zadra i Kostrene. Sva tri dana najmalađi jedriličari jedrili su po buri , jačine od 10 do 20 čvorova a jučer na refule i do 25 čvorova. Svaki tim imao je četiri jedriličara. Tim „Neodlučni „ iz SC Clivo iz Ližnjana skupila je najviše pobjeda, i u finalnom jedrenju pobijedila tim „Uskok“ iz JK Uskok iz Zadra, zasluženo osvojivši prelazni trofej za 2017. godinu. U pobjedničkom timu nastupili su Roko Stipanović, Leon Scheidl, Nora Šijan i Matej Skočibušić.

više...

Posljednji pozdrav našem Alanu Šegoti

06. June 2017. Posljednji pozdrav našem Alanu Šegoti

Poštovani članovi i prijatelji Kluba, zatekla nas je tužna vijest da je iznenada 04.06.2017. preminuo dugogodišnji član Kluba i član Upravnog odbora Alan Šegota. Alanu je iznenada pozlilo u toku Primorske regate, te je na mjestu preminuo. Započeo je sa jedrenjem kao dječak sredinom sedamdesetih da bi nakon dužeg prekida opet nastavio sa jedrenjem i uključio se u rad Kluba. Ostati će nam zauvijek u sjećanju kao veliki zaljubljenik jedrenja i aktivni član koji je bez obzira na brojne obaveze svojim radom doprinosio razvoju jedrenja i Kluba. Počivao u miru,

više...

JK Galeb sutra u OŠ Gelsi

11. May 2017. JK Galeb sutra u OŠ Gelsi

Sutra če JK Galeb prezentirati Školu jedrenja 2017 u OŠ Gelsi gdje će naš Mark Maglica pomoći Valteru Koliću privući što veći broj učenika od 1. do 4. razreda jedrenju.

više...

ODLIČAN PLASMAN MLADIH GALEBAŠA U SPLITU

01. May 2017. ODLIČAN PLASMAN MLADIH GALEBAŠA U SPLITU

Prošli vikend na regatnom polju u Kaštelanskom zaljevu održana je kriterijska regata ranga 1,6 za klasu Optimist uz sudjelovanje 124 jedriličara. Za JK Galeb iz Kostrene pod vodstvom sportskog direktora Valtera Kolića nastupili su Tin Fike, Edo Fike, Barbara Perušić i Mark Maglica. U konačnom plasmanu izvanredan uspjeh ostvarili su dvanaestgodišnjaci braća Fike. Tin je osvojio drugo mjesto dok je Edo bio treći. Devetogodišnji Mark Maglica bio je 108., a naša Barbara Perušić u ukupnom je poretku zauzela 112. mjesto. Nakon odjedrene kriterijske regate u Splitu Tin i Edo su još više povećali izglede za sastav reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Tajlandu krajem srpnja. Prema trenutnoj rang listi za sastav reprezentacije Tin Fike zauzima treće mjesto, dok je Edo Fike četvrti. Još su preostale dvije kriterijske regate u Spiltu i Poreču za zaključenje konačne rang liste. Pet prvoplasiranih će biti odabrani za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Za odlazak na Europsko prvenstvo u Bugarsku, odabrati će se jedriličari koji su plasirani od šestog do osmog mjesta i dvije najbolje plasirane jedriličarke.

više...

PROLJETNI KUP GALEBA - REZULTATI

24. April 2017. PROLJETNI KUP GALEBA - REZULTATI

Na ovogodišnjem Proljetnom kupu Galeba, u klasi Šljuka nastupilo je 7 posada iz Trsta, Omišlja, Mošćeničke drage i Kostrene. U akvatoriju ispred Kostrene prvi dan održana su 4 plova po maestralu jačine 2 bofora, a u nedjelju po prestanku bure odjedrena su 2 plova po južinu jačine 3 bofora. Ukupni plasman nakon 6 plovova uz odbacivanje najgoreg plova: 1. BOJAN GREGO - VLADO GREGO - JK GALEB KOSTRENA 2. FABIO ROCHELLI - DANIELA SEMEC - JK BARCOLA GRIGNANO TRST 3. MILKO VOLARIĆ - DEAN PAVLAK - JK GALEB KOSTRENA 4. DAMIR VRANIĆ – VLADIMIR NALIS - JK PESJA OMIŠALJ/JK ORION M. DRAGA 5. RAJKO KUJUNDŽIĆ - ROBERT SCHEIDL - JK GALEB KOSTRENA 6. DANIJEL BRADIČIĆ - ANA FURLANIĆ - JK ORION M. DRAGA 7. IVAN MARAČ- BORIS PAŠKVAN - JK GALEB KOSTRENA

više...

Kalendar događanja

February, 2023. Prethodni Sljedeæi
Pon Uto Sri Èet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28