Novosti

TIN I EDO FIKE STARTAJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TAJLANDU

11. srpanj 2017. TIN I EDO FIKE STARTAJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TAJLANDU

Sutra počinje Svjetsko prvenstvo za klasu Optimist, u tajlandskom gradu Pattaya. Prijavljen je rekordan broj od 280 jedriličara iz 62 zemlje. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju Roko Stipanović, Emanuel Skočibušić i Buba Pulek iz SC Clivo, Ližnjan te Tin i Edo Fike iz kostrenskog Galeba. Danas je na programu zadnja pripremna regata i službeno otvorenje prvenstva a sutra započinju prve regate. Završetak je predviđen 20.srpnja. Za sada prevladava lagani vjetar i jaka morska struja koja će bitno utjecati na taktiku jedrenja.

više...

Održan Galebov trofej 2017 Optimist Team Race

19. lipanj 2017. Održan Galebov trofej 2017 Optimist Team Race

GALEBOV TROFEJ OSVOJIO CLIVO U organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb održana je od petka do nedjelje po prvi puta regata u timskom jedrenju za klasu Optimist uz sudjelovanje sedam timova iz Ližnjana, Pule, Zadra i Kostrene. Sva tri dana najmalađi jedriličari jedrili su po buri , jačine od 10 do 20 čvorova a jučer na refule i do 25 čvorova. Svaki tim imao je četiri jedriličara. Tim „Neodlučni „ iz SC Clivo iz Ližnjana skupila je najviše pobjeda, i u finalnom jedrenju pobijedila tim „Uskok“ iz JK Uskok iz Zadra, zasluženo osvojivši prelazni trofej za 2017. godinu. U pobjedničkom timu nastupili su Roko Stipanović, Leon Scheidl, Nora Šijan i Matej Skočibušić.

više...

Posljednji pozdrav našem Alanu Šegoti

06. lipanj 2017. Posljednji pozdrav našem Alanu Šegoti

Poštovani članovi i prijatelji Kluba, zatekla nas je tužna vijest da je iznenada 04.06.2017. preminuo dugogodišnji član Kluba i član Upravnog odbora Alan Šegota. Alanu je iznenada pozlilo u toku Primorske regate, te je na mjestu preminuo. Započeo je sa jedrenjem kao dječak sredinom sedamdesetih da bi nakon dužeg prekida opet nastavio sa jedrenjem i uključio se u rad Kluba. Ostati će nam zauvijek u sjećanju kao veliki zaljubljenik jedrenja i aktivni član koji je bez obzira na brojne obaveze svojim radom doprinosio razvoju jedrenja i Kluba. Počivao u miru,

više...

JK Galeb sutra u OŠ Gelsi

11. svibanj 2017. JK Galeb sutra u OŠ Gelsi

Sutra če JK Galeb prezentirati Školu jedrenja 2017 u OŠ Gelsi gdje će naš Mark Maglica pomoći Valteru Koliću privući što veći broj učenika od 1. do 4. razreda jedrenju.

više...

ODLIČAN PLASMAN MLADIH GALEBAŠA U SPLITU

01. svibanj 2017. ODLIČAN PLASMAN MLADIH GALEBAŠA U SPLITU

Prošli vikend na regatnom polju u Kaštelanskom zaljevu održana je kriterijska regata ranga 1,6 za klasu Optimist uz sudjelovanje 124 jedriličara. Za JK Galeb iz Kostrene pod vodstvom sportskog direktora Valtera Kolića nastupili su Tin Fike, Edo Fike, Barbara Perušić i Mark Maglica. U konačnom plasmanu izvanredan uspjeh ostvarili su dvanaestgodišnjaci braća Fike. Tin je osvojio drugo mjesto dok je Edo bio treći. Devetogodišnji Mark Maglica bio je 108., a naša Barbara Perušić u ukupnom je poretku zauzela 112. mjesto. Nakon odjedrene kriterijske regate u Splitu Tin i Edo su još više povećali izglede za sastav reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Tajlandu krajem srpnja. Prema trenutnoj rang listi za sastav reprezentacije Tin Fike zauzima treće mjesto, dok je Edo Fike četvrti. Još su preostale dvije kriterijske regate u Spiltu i Poreču za zaključenje konačne rang liste. Pet prvoplasiranih će biti odabrani za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Za odlazak na Europsko prvenstvo u Bugarsku, odabrati će se jedriličari koji su plasirani od šestog do osmog mjesta i dvije najbolje plasirane jedriličarke.

više...

Kalendar događanja

svibanj, 2018. Prethodni Sljedeći
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31