Daniel četvrti U palmi

11. April 2009.

Daniel četvrti U palmi

U akvatoriju španjolske Palma de Mallorce danas je završio Trofej princeze Sofije. U uzbudljivom finalu hrvatski su jedriličari nastupili u tri klase i pokazali da su dobro odradili pripreme u zimskom periodu. Prema neslužbenim rezultatima Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) trebao bi preuzeti prvo mjesto u klasi Laser u Svjetskom kupu!

Dvije pobjede mogli bismo reći da su ostvarili danas hrvatski kormilari u klasi Laser. Tonči Stipanović (Mornar, Split) pobijedio je finalni plov za odličja, što mu je donijelo mjesto na trećoj stepenici pobjedničkog postolja Trofeja princeze Sofije. Vodeći Britanac Nick Thomspon znao je da mu je prema bodovima jedina prava prijetnja u finalu Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) i samo je na njega pazio. Britanac i Daniel su ušli predposljednji i posljednji u cilj. Thompson je zadržao prvo mjesto na regati, a Daniel je pao na četvrto u konačnici. No, i to mu je bilo dovoljno da prema neslužbenim rezultatima koje još mora potvrditi Svjetski jedriličarski savez preuzme vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa! Stoga, dvije pobjede hrvatskih laseraša danas. Stipanović će s trećim mjesto u Španjolskoj sigurno također napredovati prema vrhu poretka Svjetskog kupa.

Tina Mihelić (Labud, Split) u Laser Radialu ostala je četvrta na Trofeju princeze Sofije. U finalu je zauzela osmo mjesto. Prema neslužbenim rezultatima u ukupnom poretku Svjetskog kupa Tina je i dalje druga, smanjila je za dva boda zaostatak za vodećom Amerikankom Annom Tunnicliffe, koja je u Palmi natjecanje završila na šestom mjestu.

U klasi Finn imali smo također dva predstavnika u finalu. Marin Mišura (Split), unatoč podužoj stanci zbog bolesti, vraća se kući više nego zadovoljan. Osmo mjesto na regati Svjetskog kupa nakon godinu i tri mjeseca izbivanja s regatnih polja klase veliki je uspjeh. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) smjestio se jednu stepenicu niže, na deveto mjesto. Pobjednik regate je Britanac Giles Scott.

Slijedeća regata Svjetskog kupa jedri se vrlo brzo, od 18. do 24. travnja u francuskom Hyeresu. Dio hrvatskih jedriličara se vraća kući na kratki odmor, a dio će produžiti iz Španjolske za Francusku.

Kalendar događanja

June, 2022. Prethodni Sljedeæi
Pon Uto Sri Èet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30